Poděkování a hodnocení čtvrtého ročníku

4.ročník mezinárodního turnaje Moravskoslezský CUP U 8 , pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka a Mgr. Moniky Brzeskové , který proběhl v Kravařské Buly aréně 27.8-28.8.2016.
Zahájení proběhlo za účastí Mgr. Moniky Brzeskové a senátora ČR MUDr. Vladimíra Pláčka. Na malé fotbalisty čekal maratón 140 utkání. První den proběhly boje ve skupinách, každé družstvo odehrálo 9 utkání po 15 minutách , do druhého dne se skupiny rozdělili na prvních pět z každé skupiny a opačně, kde každý hrál 5 utkání po 20 minutách.
V průběhu obou dnů dohlížel na turnaj jeden z ambasadorů turnaje Alois Hadamczik, v neděli se osobně dostavil další ambasador turnaje Zdeněk Pospěch.
Na samotné ukončení se dostavil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, který zahájil finálové utkání mezi Pražskou Spartou a Hradcem Králové , utkání nakonec vyhrál Hradec Králové 2-0 a kluci tak slavili prémiové vítězství na tomto turnaji.
Jsem velice rád, že se tento turnaj obešel bez vážnějšího zranění, děti se vypořádali na jedničku s extrémními teplotami. V průběhu celého turnaje jsme měli nachystáno ovoce, pitný režim, jídlo a pro zpestření turnaje X box hry společnosti Silesian Gameing team, atrakce od společnosti E-on a běžecký pás firmy Insport line.
V průběhu turnaje jsme prodávali voňavé visačky a sportovní knihy od Petra Čermáka. Výtěžek z tohoto prodeje putuje do Slezské nemocnice v Opavě na dětské oddělení, a částka se vyšplhala k 10 000,- Kč .
Nejlepší brankář turnaje po hlasování trenéru – MFK Kravaře Hladký Tobias
Nejlepší hráč turnaje – AC Sparta Praha Dýcka Jan
Nejlepší střelec turnaje – FC Hradec Králové Tymon Petreko
Cenu hejtmana Miroslava Nováka – z Maďarského Zúgla holka – Horváthová Petra
Všechny ceny předávali hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, místostarosta Kravař Ing. Andreas Hahn, majitel firmy Fros ZPS Ing. Tomáš Fládr a majitel firmy Agrotip Opava Petr Langa .
Celkově bych tento ročník zhodnotil jako jeden z nejlepších, rekordní počet diváků odhadoval bych každý den k 500, vše klapalo jak mělo, počasí sice tropické a kluci si s tím poradili, zázemí Buly arény pro všechny aktéry velice nadstandardní.
Chtěl bych poděkovat všem co se podíleli na organizaci, rozhodčím, zapisovatelům, personálu Buly arény, trenérům, rodičům , ambasadorům , hostům a hlavně všem sponzorům – partnerům, kteří se na této akci podíleli.

Celkem dětí : 200
Celkem trenéru : 40
Fanoušku, hostů, rodičů – cca odhadem každý den 500
5. ročník se uskuteční 26.8-27.8.2017 .

Závěrem bych chtěl poděkovat všem sponzorům, doufám, že se jim turnaj líbil a zachovají nám přízeň i v příštím roce.

Andreas Drastík – andreas.drastik@volny.cz, 00420 602584344
Postřeh Ambasadora turnaje Zdeňka Pospěcha, který opravdu potěší!
Včera a dnes jsem měl možnost se účastnit dvou krásných fotbalových turnajů pro malé kluky. Jeden se konal v Kylešovicích a druhý v Kravařích. Samozřejmě nedokážu napsat všechny jména, která se podílela na jejich organizaci a tak zmíním jen hlavní propagátory a to v Kylešovicích: Lukáš Gebauer a René Černohorský a v Kravařích: Andreas Drastík. Obě dvě akce byly skvělé zorganizované. Tímto bych chtěl vyslovit veliký obdiv lidem, kteří tyto turnaje pro malé děti dělají. Určitě by to nešlo i bez sponzorů a ti zaslouží také poděkování. Myslím, že všichni, kteří na turnaje dorazili se dobře bavili a hlavně si to užili ti prckové! Ještě jednou velký obdiv a poděkování všem co pomáhají organizovat tyto akce nejen ale hlavně pro děti 🙂

Umístění
1- FK Hradec Králové
2- AC Sparta Praha
3- 3- MFK Vítkovice
4- AS Trenčín- Slovensko
5- Lurko- Maďarsko
6- Zúglo-Maďarsko
7- Baník Ostrava
8- Legia Warszawa- Polsko
9- FC Bohemians Praha
10- FK Senica- Slovensko
11- Sigma Olomouc
12- Sleza Wroclaw- Polsko
13- ŠK Slovan Bratislava- Slovensko
14- FC Hlučín
15- MŠK Žilina- Slovensko
16- MFK Skalica- Slovensko
17- MFK Kravaře
18- SFC Opava
19- ČSFA Malacky- Slovensko
20- Domino Bratislava- Slovensko
ODKAZY na TV Hlučínsko, Fotky, Noviny
odkaz Opavský deník : http://opavsky.denik.cz/fotbal_region/fotbal-turnaj-kravare31082016.html
odkaz ČRTV :http://www.hlucinsko.tv/2016-09-12-kravare-turnaj-moravskoslezsky-cup-u8.html
odkaz fotky a konečný plakát turnaje: https://drive.google.com/drive/folders/0B96NDlcxC1OfQ0xLRFQ4STJsTzg

Poděkování Maďarského Zúgla :
Nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat, mi is nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre !
Hatalmas nagy élmény volt a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek egyaránt, nagyon köszönjük a meghívást és a sok segítséget rendkívül jól éreztük magunkat !
Akay Bence BVSC-Zugló Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály technikai vezetőPoděkování p. Hornáčka Michala – MFK Skalica
Dobré ráno p.Drastík,
V mene MFK Skalica Vám chcem poďakovať za organizáciu turnaja v Kravařeh 26-28.8.2016 s veľmi kvalitnou organizáciou a obsadenosťou. V prípade ,že by sme obdržali pozvánku aj budúcoročný turnaj – veľmi radi sa zúčastníme…
Ešte raz ďakujeme